El Sistema

Från  hösten 2013 har vi på Kvarnbackaskolan att delta i musik projektet ”El Sistema”.
El Sistema är en modell för musikundervisning i grupp som har sitt ursprung i Venezuela.
Eleverna som kommer att vara delaktiga i den första fasen av projektet är förskolebarn och deras familjer.

Många samarbetspartners kommer att vara delaktiga i projektet.
Några av dem kommer att vara Adolf Fredriks Ungdomskör, Berwaldhallen, Sveriges Radiosymfoniorkester och Radiokören  m.m.

Tanken med projektet är bland annat att stimulera barnens språkutveckling och att samarbeta med andra kamrater.

El Sistema är ett projekt som finns i många delar av världen. I USA finns en stor verksamhet, knuten till de stora symfoniorkestrarna som LA Philharmonic eller NY Philharmonic. I New Zeeland, i Bolivia, i Japan.
I Europa pågår El sistema projektet  i Storbritannien, Skottland,Wien. Från 2009 har El sistema funnits  i Sverige först i Göteborg för att under de senaste åren sprida sig över andra delar i landet.

Läs mera:

www.elsistema.se