Till alla föräldrar med barn på Kvarnbackaskolan!

Maj månad  brukar innebära många utflykter, gemensamma aktiviteter och klassers olika avslutningskalas. Det går fort nu och rätt vad det är så är det dags för skolavslutning den 9 juni. Men innan dess ska vi hinna arbeta färdigt med allt skolarbete också. Följande datum är bra att känna till för resten av vårterminen:

9 maj Fritidshemmens dag

25 – 26 maj Kristi Himmelsfärd

1 juni Kvarnbackaskolans dag. Program presenteras i veckobrev.

5 juni, klämdag. Skolan stängd, fritids öppet

6 juni Sveriges Nationaldag

Jag vill bjuda in till ännu ett Föräldraråd. Onsdag den 10 maj kl 18.00-19.00 träffas vi i matsalen. Huvudtema denna gång kommer att vara Svenska som andraspråk. Vi märker ibland att det finns frågor och oklarheter kring vad det är och skillnader mellan de som läser svenska och de som läser svenska som andraspråk. Med på mötet är Karin Petterson som är en av skolans förstelärare och som hjälper till att reda ut begreppen. Vi erbjuder smörgås och juice att äta och tillsyn för barn ifall det finns behov av detta. Vi kommer också att lyfta lite andra aktuella frågor och ni är alltid välkomna att höra av er med idéer om frågor som ni vill föra fram. Vi kommer i höst att återkomma med fler föräldraråd och ta upp några av de områden som ni förde fram på förra mötet. Jag tänker då på matematik, säkerhet på skolan och i området samt olika former för föräldrasamverkan.