El Sistema Stockholm - Kulturskolan Stockholm

El Sistema ger barn och ungdomar möjlighet att upptäcka, lära och uttrycka sig genom musikaliska genrer

Från  hösten 2013 har vi på Kvarnbackaskolan deltagit  i musik projektet ”El Sistema”.
El Sistema är en modell för musikundervisning i grupp som har sitt ursprung i Venezuela.
Eleverna som kommer att vara delaktiga i den första fasen av projektet är förskolebarn och deras familjer.

Vad är El Sistema?

El Sistema är ett projekt som finns i många delar av världen.

• I New Zeeland, i Bolivia, i Japan.
  • I USA finns en stor verksamhet, knuten till de stora symfoniorkestrarna som LA Philharmonic eller NY Philharmonic.
  • I Europa pågår El sistema projektet  i Storbritannien, Skottland,Wien.
  • Från 2009 har El sistema funnits  i Sverige först i Göteborg för att under de senaste åren sprida sig över andra delar i landet.

Orkesterskola

Hos oss erbjuds möjlighet att ditt barn går i orkesterskola detta görs i samarbete med Kulturskolans enhet El Sistema Stockholm.. Genom att dela i orkesterskola blir ditt barn en del  av en symfoniorkester och spelar västerländsk konstmusik. Ditt barn lär sig att spela ett orkesterinstrument, och  skolan erbjuds stråkinstrument.

I förskoleklass får ditt barn musikundervisning och möter orkestern, noter, rytmer och den västerländska konstmusiken.

I årskurs 1 väljer ditt barn ett instrument.  Lektioner ges två-tre gånger i veckan i skolans lokaler.

Samarbetspartner

El Sistema Stockholm samarbetar med  Berwaldhallen, Folkoperan och Kungliga Operan, vilket gör att eleverna får ta del av olika föreställningar och bekanta sig med dessa musikinstitutioner.

Musikträff och konserter

Cirka sju till åtta gånger per läsår bjuder orkesterskolan till Musikträff på Kista bibliotek i Kista centrum, med konsert för våra elevers familjer, vänner och allmänheten.

Mer information kan du hitta på följande hemsida  Kulturskolan stockholm El Sistema

Du kan följa El sistema dagliga verksamhet, på Instagram och Facebook.

Om du har frågor går det bra att kontakta lärare på skolan eller skicka dina funderingar till El sistema via e-post på följande adress: elsistema@stockholm.se

Välkommna