Till innehåll på sidan

”En fredagskväll med El Sistema”

Varannan fredag åker våra elever från Stockholms olika delar till Hammarby Sjöstad för repetitionskväll med vår symfoniorkester. För våra stråkelever på Kvarnbackaskolan i Kista tar det ca 45 minuter och två tågbyten att ta sig dit. Lägg därtill att resan sker med instrument på ryggen mitt i värsta rusningstrafik.

Det kräver en hel del motivation att göra resan efter skolveckan och ägna ett par timmar av en fredsgskväll åt att nöta skalor och takter i ett notblad. Vad lockar? Orkesterkamraterna,
musiken, själva repetitionen, glädjen över att låta lite bättre varje gång, stoltheten över att vara med och skapa en klang, längtan efter att klara nästa mål.
Nästan alla kan föreställa sig hur det känns att vara med i ett fotbollslag och göra mål. Inte alla kan föreställa sig det hårda arbete och den lycka som det innebär att sätta en melodislinga
som man kämpat med eller ett stycke som kändes så svårt när man först började öva på det.
I detta nummer av nyhetsbladet Orkesterskolan bjuder vi och våra unga musiker in dig till att följa med på en fredagskväll med musiker ur Centrala Orkestern. Mycket nöje!

Från Kista till Hammarby Sjöstad

 

Dela:
Kategorier: