Till innehåll på sidan

Njut av sommaren på ett ansvarsfullt sätt

Nu är sommaren här med sol och bad, uteaktiviteter och allt det där vi längtat efter. Mycket kommer tyvärr att vara annorlunda den här sommaren på grund av att vi är mitt uppe i coronapandemin.

 Nu är sommaren här med sol och bad, uteaktiviteter och allt det där vi längtat efter. Mycket kommer tyvärr att vara annorlunda den här sommaren på grund av att vi är mitt uppe i coronapandemin. Vi vänder oss till dig som är vårdnadshavare och hoppas att du vill stötta ditt barn i att njuta av sommaren på ett ansvarsfullt sätt. 

Så kan vi alla bidra

Att hålla avstånd är viktigt och avgörande för att smittspridningen ska fortsätta att minska. Det vi gör spelar roll, och som vuxna ska vi naturligtvis vara goda förebilder. Därför är vår förhoppning att du tänker extra på detta i sommar; på stranden, på uteserveringar, i parker och i affärer. Och såklart även att du påminner ditt barn. Att vi ska stanna hemma när vi är sjuka och tvätta händerna ofta och noga, gäller ju också precis som tidigare.  

Tips på saker att göra i sommar

Det kommer att finnas aktiviteter i sommar för olika åldrar. På webbplatsen sommar 2020.stockholm finns tips på sådant som finns att göra i din stadsdel och andra delar av staden. Det handlar om kulturarrangemang och idrottsaktiviteter, men också om guider till stadens badplatser, parker och naturreservat. Stockholms stad och övriga arrangörer kommer att ”coronaanpassa” aktiviteterna, men det är viktigt att vi hjälps åt. Till exempel att gå eller cykla istället för att använda kollektivtrafiken, när det är möjligt. Det handlar också om att vara flexibel och beredd på att göra något annat, om det visar sig vara fullt vid aktiviteten, badplatsen eller på kaféet.  

Håll i och håll ut

Sommaren kommer innebära att vi har tålamod, uthållighet och ansvarskänsla – när vi helst av allt bara vill umgås och njuta. Låt oss göra det, på ett säkert sätt och med omsorg om varandra. 

Ytterligare information

Information om stadens hantering av coronakrisen, andra nyheter och kontaktuppgifter till våra verksamheter hittar du på webbplatsen start.stockholm. 

 

Tack för att du och ditt barn tar ansvar i sommar!

Isabel Smedberg-Palmqvist, skolborgarråd

Lena Holmdahl, utbildningsdirektör 

Dela:
Kategorier: