Maj månads rektorsbrev!

Maj månad är nästan redan här och med det inleds en intensiv period när hela skolåret ska avslutas med olika aktiviteter. Idag, fredag, samlas hela skolan för att gemensamt sjunga in våren under ledning av vår musiklärare Jack. Under hela veckan har alla klasser varit ute i skolans omgivningar för att plocka skräp som en del i vårt Grön Flagg-arbete och i den nationella kampanjen ”Håll Sverige rent”. Fint har det blivit.

På torsdag samlas alla lärare från de kommunala skolorna i Kista för en gemensam föreläsning 14.00-17.00 kring digitala verktyg. Lektionerna kommer därför att avslutas tidigare denna dag. Denna föreläsning är början på ett stort arbete som ska ske under året. När allt är klart ska vi ha en helt ny plattform för kommunikation mellan skola, elever och vårdnadshavare i samtliga kommunala skolor i Stockholm. Helt införd kommer den nya Skolplattformen att vara i januari 2019. Mer information kommer.

Ni som har barn på fritids har fått blankett för anmälan av behov av fritids under sommaren. Vi ber er att meddela ifall behoven förändras efter att ni har lämnat in blanketten eftersom vi ger personalen semester utifrån hur många barn som har behov av tillsyn under sommarmånaderna. För de som har barn i årskurs 3 så är det också dags att säga upp fritidsplatsen eftersom det from åk 4 är Fritidsklubben som ansvarar för verksamhet och tillsyn efter skoltid för eleverna på mellanstadiet.

Sommaravslutningen

Sommaravslutningen kommer att äga rum fredag den 8 juni och mer information om dagen får ni i respektive veckobrev. Måndag den 11 juni är det studiedag för all personal och då är skolan stängd. Vi kommer att ordna jourfritids med extrapersonal för de som inte kan ordna egen tillsyn. Meddela behov till ditt fritids.

Slutligen vill vi uppmärksamma att en av våra elever, Lucy i åk 1, har utsetts till stjärnreporter av Metro och kommer att intervjua alla partiledare inför höstens val. Informationen finns på vår hemsida så kan ni följa med när hon frågar ut dem, en efter en.

Med vänliga hälsningar,

På Kvarnbackaskolan tar vi ansvar tillsammans, visar hänsyn mot varandra och gör vårt bästapanjen ”Håll Sverige rent”. Fint har det blivit.