Skola som vanligt måndag 30 mars

Jag har full förståelse för att Corona-virusets spridning oroar, men vi fortsätter att hålla igång skolan tills något annat beslutas.

Beslut på Nationell nivå eller av Stockholms stad

Ett beslut ifall skolan ska stängas eller ej, får jag inte fatta själv, utan görs antingen på nationell nivå eller av Stockholms stad. Tills ett sådant beslut tas så fortsätter lärare och fritidspersonal att göra allt för att det ska bli så bra skola och fritidsverksamhet som möjligt här på Kvarnbackaskolan.

Förändringar för att minimera smittspridningen

Vi har också gjort väldigt många förändringar här på skolan för att minimera smittspridningen: ökad städning, ständig handtvätt, utomhusidrott och ökad utomhusaktivitet på fritids, förbättrad hantering vid skollunchen såväl när vi tar mat som hur vi sitter.

Nu har vi en vecka kvar till påsklovet och vi hoppas att läget ska förbättras under tiden. Vi kommer att behöva arbeta ifatt ordentligt med alla elever på plats med tanke på den tid som vi har tappat.

Ledighet

Jag kommer efter påsk att bli hårdare med att bevilja ledigheter för elever och enbart i undantagsfall godkänna ansökningar.

Skolarbete i hemmet

Ni som har era barn hemma måste också ta ansvar för deras skolarbete, oavsett varför de är hemma. Det är inte möjligt för lärarna att stödja varje enskilt barn eller förälder med hemarbetet. Ni måste själva hjälpa era barn. Lärarna finns i skolan för de elever som är här och för att ge uppgifter till de elever som är hemma.

Vi längtar verkligen efter att allt ska återgå till det normala och att skolan ska kunna bli som vi vill och att vi kan göra allt vanligt roligt, stimulerande och lärorikt med alla skolans elever på plats.