Föräldrabrev november 2020

Jag vill börja detta brev med att tacka er för att ni följer våra önskemål om att ni ska undvika att komma in i skolan så mycket som möjligt. Vi vill ha ett nära samarbete med er föräldrar för att det ska bli så bra skola som möjligt för era barn. Men nu är det som det är med Corona och alla möten måste antingen ske antingen utomhus, digitalt eller – om det behövs – inne i skolan men med planering så att vi kan säkerställa att det är ordentliga avstånd.

Fortfarande gäller att skola ska fortsätta så normalt som möjligt. Det innebär på Kvarnbackaskolan att alla lektioner i möjligaste mån ska genomföras som planerat. Det enda ämne som är ordentligt påverkat av förändringarna är idrottsundervisningen där eleverna inte kan duscha efter sina lektioner. Inte så bra, men en förändring som vi får acceptera i detta läge. Det är ju fortfarande så att vi ska undvika resor i kollektivtrafiken så mycket det går, vilket gör att de allra flesta studiebesöken och kulturaktiviteterna ställs in. Vi får nöja oss med att göra utflykter i vårt fantastiska närområde istället.

Om ditt barn är sjukt så ska han eller hon förstås vara hemma och ni sjukanmäler som vanligt via Skolplattformen, men annars ska alla friska elever vara i skolan. Arbetet i klasserna pågår för övrigt lika intensivt som vanligt och vi försöker hålla kvar i de traditioner och aktiviteter vi har planerat. Innan höstlovet hade vi en fantastisk FN-samling som åk 3-eleverna höll i med hjälp av musiklärare och personalen i åk 3. Nästa vecka ska vi ha vår årliga läsvecka och planeringen för de olika traditionsbundna december-aktiviteterna pågår för
fullt. Allt detta genomförs på nya Corona-säkrade sätt, men utan att förlora känslan i dessa traditioner.

Kvarnbackaskolan