Föräldrabrev februari 2021

Friluftsvecka

Nu är det endast en vecka kvar innan det är dags för sportlov i Stockholm och Kvarnbackaskolan. Den underbara vintern gör att det är mycket utomhus-vistelse på raster och fritids. Nästa vecka ska vi ha friluftsvecka i årskurs 3-6 samt grundsärskolan och hoppas att vintern håller i sig även då.

Utvecklingssamtal

Nu pågår en intensiv period med utvecklingssamtal på skolan. De pågår t.o.m. veckan efter sportlovet. Det blir lite olika upplägg i olika klasser beroende på elevernas ålder och förutsättningar, men gemensamt för alla är att vi ser till att de kan genomföras på ett Corona-säkrat sätt.

Lämning och hämtning utomhus

Jag vill passa på att tacka för att ni visar så god förståelse för att vi nu vill minska antalet vuxna inne på skolan och därför hämtar och lämnar på skolgården, samt accepterar att vi direkt skickar hem elever som visar förkylningssymtom. Vi följer de rekommendationer som finns och de är tydliga: har du symtom ska du vara hemma!

Fritids Öppetider

Vi ser ett minskat behov av att ha öppet länge på fritids och har därför planerat att stänga redan kl 17.30. Då får vi större möjlighet att få mer stöttning i klasserna under ordinarie skoltid och personalen behöver inte vara här när det inte finns elever på skolan. Men om du fortfarande har behov av att ha ditt barn kvar längre än 17.30, så kontakta ditt barns fritidspersonal eller maila vikarierande biträdande rektor Linda-Mari Johansson.

Ny biträdande rektor

Vi har anställt en ny biträdande rektor som kommer att börja arbete på skolan efter påsklovet. Hon heter Helena Bustamante och kommer från en skola i Kallhäll. Hon återkommer med närmare presentation när hon börjar i april.

Studiedag

Måndagen den 12 april, första dagen efter påsklovet, kommer vi att ha studiedag för alla lärare. Fritids har öppet som vanligt, men undervisningen är inställd den dagen.

Facebook - Kvarnbackaskolan

Slutligen vill jag slå ett slag för vår nya sida på Facebook: Kvarnbackaskolan, Kista. Där lägger vi ut lite bilder på en del av allt det som sker på skolan. Gå gärna in där för att ta del av ett smakprov av allt som händer.

Kvarnbackaskolan