Föräldrabrev 25 februari

Detta gäller just nu. Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Hindra Smittspridning

För att hindra ytterligare smittspridning har Folkhälsomyndigheten beslutat att:

• Om du lämnar Sverige behöver du testa sig och vara hemma minst sju dagar.
  • Detta gäller både vuxna och barn, dvs alla som arbetar på skolan och alla elever.

Hemkonsten

Vid hemkomsten ska du därför:

• Testa dig för covid-19,
  • Testa dig ytterligare en gång fem dagar efter hemresan och
  • Stanna hemma i minst sju dagar efter ankomst till Sverige.

Det innebär att vi behöver veta om ditt barn har varit utomlands. Hör då av er till ert barns lärare.

Inrikes och resor utomlands

Du hittar allt som du behöver veta  om resor och Covid-19 hos Folkhälsomyndigheten:

Råd om vad du ska tänka på när du planerar att resa inrikes eller utrikes.

Användning av Munskydd

Det har ju också beslutats att skärpa användningen av munskydd, i kollektivtrafiken, på arbetsplatser och i butiker. Detta gäller inte på skolor. Vår personal kommer därför inte att ha munskydd på sig när de arbetar på skolan.

Förebyggande åtgärder

Vi fortsätter att göra allt vi kan för att fortsätta hålla oss så smittfria som möjligt.

• Vi tvättar och spritar händerna ofta.
  • Vi undviker möten mellan klasserna så mycket vi kan
  • Vi fortsätter att hålla avstånd.

Skolan som vanligt

Det beslut som har tagits angående stängning av skolor gäller inte skolor med årskurserna F-6. Så vi fortsätter som tidigare att hålla igång vår skola och vår fritidsverksamhet. Detta är vi glada för!!

Fortfarande gäller dock att vi måste hålla i och ha tålamod med alla viktiga insatser som vi gör för att förhindra att viruset sprids på skolan.