Skolfakta

Antal: 32

• Grundsärskolan Ämnen Autism

Grundsärskolan som vänder sig till elever med Autism Spektrum Tillstånd tillhandahåller en skolmiljö som ger eleverna förutsättningar för inlärning av kunskaper och sociala färdigheter. .

• Digital ledighetsansökan

Enligt skollagen har elever närvaroplikt samtliga skoldagar under läsåret. Om du ändå vill att ditt barn ska vara ledigt under skoltid måste du ansöka om ledighet. Detta gör du digitalt direkt i Skolplattformen.

• Barn med ryggsäck

Skolstart

Onsdagen den 18 augusti 2021 kl 09.00 är alla elever välkomna för skolstart på Kvarnbackaskolan

• Antagningsbesked

Från och med den 25 mars kan du som vårdnadshavare logga in i e-tjänsten för att se vilken skola som har erbjudit plats till ditt barn.

• Blommande träd utanför skolan

Presentation av skolan

Här finner du en kort presentation av skolledning och elevhälsoteamet som består av ett mångprofessionellt team.

• Presentation av skolan

• Antagningsbesked

• Njut av sommaren på ett ansvarsfullt sätt

Nu är sommaren här med sol och bad, uteaktiviteter och allt det där vi längtat efter. Mycket kommer tyvärr att vara annorlunda den här sommaren på grund av att vi är mitt uppe i coronapandemin.

• ”En fredagskväll med El Sistema”

Varannan fredag åker våra elever från Stockholms olika delar till Hammarby Sjöstad för repetitionskväll med vår symfoniorkester. För våra stråkelever på Kvarnbackaskolan i Kista tar det ca 45 minuter och två tågbyten att ta sig dit. Lägg därtill att resan sker med instrument på ryggen mitt i värsta rusningstrafik.

• Dags att söka skola

Under perioden 15 januari till 15 februari 2020 är det dags att söka skola till förskoleklass och årskurs 1-9 inför nästa läsår.

• Elevens val - slöjd / Textilslöjd

Inom elevens val har eleverna möjlighet att själva välja ett eller flera ämnen att fördjupa och bredda sina kunskaper i. Eleverna ska få välja mellan ett allsidigt urval av ämnen.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Bild

Genom undervisningen ska eleverna även ges möjlighet att använda sina kunskaper om olika typer av bilder i det egna bildskapandet.

• Värdegrund

På Kvarnbackaskolan tar vi ansvar tillsammans, visar hänsyn mot varandra och gör vårt bästa i och utanför klassrummet.

• Arbeta hos oss

Kvarnbackaskolan arbetar medvetet språk- och kommunikationsstärkande i alla ämnen.

• Språkutvecklande arbetssätt

Språk- och kunskapsutvecklande undervisning främjar elevernas lärande i alla ämnen. Detta stödjer arbetssättet i klassrummet som på ett strukturerad sätt utvecklar elevernas lärande.

• Matematik

Ämnet matematik är ett roligt och spännande ämne som vi på Kvarnbackaskolan har satsat extra på de senaste åren. Vårt mål är att höja resultaten för alla elever.

• Bornholmsmodellen

Forskningen visar att bokstavskunskaper har stor betydelse redan i förskoleklass och är en förutsättning för god läsinlärning

• textilslöjd

Undervisningen i ämnet slöjd ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i olika hantverk och förmågan att arbeta med olika material och uttrycksformer

• Kontakta oss

Expedition 08 508 45 500
  • Kalender

I skolrestaurangen Aptit på Kvarnbackaskolan serveras dagligen två rätter att välja bland. Maten som serveras lagas på plats.

• Start

"På Kvarnbackaskolan tar vi ansvar tillsammans, visar hänsyn mot varandra och gör vårt bästa i och utanför klassrummet".

Vi på Kvarnbackaskolan  bemöter ditt barn med positiva och höga förväntningar.